Istoria Astazi

Știați că? Evenimente Istorice Neobisnuite si Uitate

Posted on: octombrie 9, 2023

V-ați întrebat vreodată despre evenimentele istorice neobișnuite și uitate, care nu se predau în școli? În istoria lumii, s-au întâmplat multe lucruri bizare și inedite, iar aici vă prezentăm două exemple care cu siguranță vă vor captiva curiozitatea.

1. Războiul Emu (1932): În Australia, a avut loc un conflict bizar cunoscut sub numele de „Războiul Emu”. După Primul Război Mondial, numeroși veterani australieni au primit terenuri agricole în Vestul Australiei pentru a le exploata. Totuși, în 1932, o populație mare de emue (păsări care nu zboară) a invadat aceste terenuri agricole, cauzând daune considerabile culturilor. Fermierii au cerut ajutor guvernului, iar acesta a trimis soldați înarmați cu mitraliere pentru a combate păsările. Cu toate eforturile lor, emuele s-au dovedit surprinzător de greu de capturat, iar operațiunea a fost în cele din urmă considerată un eșec. Războiul Emu a devenit ulterior un capitol amuzant și neobișnuit din istoria Australiei.

2. Pesta Dansatoare din 1518: În orașul Strasbourg, Alsacia (astăzi parte a Franței), în vara anului 1518, a avut loc un fenomen bizar cunoscut sub numele de „Pesta Dansatoare”. Totul a început atunci când o femeie a început să danseze spontan pe străzi, iar curând zeci de oameni i s-au alăturat. Dansul a continuat timp de zile întregi, iar din ce în ce mai mulți oameni s-au implicat, unii dansând până la epuizare sau chiar până la moarte. Autoritățile locale erau perplexe, iar profesioniștii medicali ai vremii nu puteau explica cauza acestui fenomen. Teoriile variază de la isterie de masă la intoxicații alimentare sau substanțe halucinogene. Până în ziua de azi, Pesta Dansatoare rămâne un eveniment misterios și extraordinar în istoria lumii.

Aceste două exemple demonstrează că istoria lumii este plină de evenimente neobișnuite și fascinante, care, deși rareori se regăsesc în manualele școlare, adaugă nuanțe și curiozități unei povesti istorice deja bogate.

Lasă un comentariu