Istoria Astazi

Lectia de cultura generala: 22 aprilie

Posted on: aprilie 22, 2013

In 22 aprilie 1500, navigatoul portughez Pedro Alvares Cabral a descoperit Brazilia. Flota lui Alvares de 13 vase a debarcat pe ceea ce credea initial ca e o insula mare.   Intrucat noul pamant se afla in sfera de influenta portugheza conform Tratatului de la Tordesillas, Cabral l-a revendit in numele coroanei Portugaliei. Si-a dat seama mai tarziu ca acea insula mare era de fapt un continent, America de Sud, iar pamantul revendicat de el a primit numele de Brazilia.

alvarez cabral

Tot in data de 22 aprilie, 1509, insa, Henric al VIII-lea a fost incoronat Regele Angliei. Henric al VIII-lea a fost al doilea monarh al Casei Tudor, succedand tatalui sau, Henric al VII-lea.  El a ramas cunoscut in istorie datorita faptului ca a avut 6 sotii, mariajul  cu una dintre acestea, Anne Boleyn, fiind si motivul  rupturii Bisericii engleze de Roma( regele a fost excomunicat in iulie 1533 de catre Papa Clement al VII-lea).  Ironia este ca tot regele este cel care ordona executiei Annei in 19 mai 1536, acuzand-o de incest, adulter si inalta tradare.

henry8

In 22 aprilie 1870, s-a nascut Vladimir Ilici Lenin.  Conducator al Uniunii Sovietice in urma Revolutiei Bolsevice din octombrie 1917, Lenin a fost primul premier al Uniunii Sovietice si fondatorul ideologiei cunoscute sub numele de Leninism.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: