Istoria Astazi

Din istoria si evolutia politiilor secrete:Discursul lui Heinrich Himmler- despre solutia finala- 4 octombrie 1943

Posted on: octombrie 18, 2012

„Un principiu suprem trebuie sa fie litera de lege pentru oamenii SS-ului: trebuie sa fim cinstiti, amabili, loiali si intru totul prietenosi cu cei de acelasi sange cu noi si cu nimeni altcineva. Ceea ce i se intampla unui rus sau unui ceh nu ma intereseaza catusi de putin. Ceea ce pot aceste natiuni sa ne ofere, ca populatie cu sange neamestecat, vom lua, daca este cazul, chiar prin rapirea copiilor si cresterea lor in sanul nostru. Daca natiunile traiesc in belsug sau mor de foame ma intereseaza doar in masura in care locuitorii acestora sunt necesari pe post de sclavi pentru cultura noastra: altminteri, chestiunea nu are nicio importanta pentru mine. Daca 10000 de rusoaice lesina epuizate in timp ce sapa o transee antitanc pentru Germania ma intereseaza doar in masura in care transeea antitanc pentru Germania este sau nu terminata. Niciodata nu vom fi duri si nemilosi atunci cand nu este necesar, asta este clar. Noi, germanii, suntem singurul popor din lume care se poarta cum trebuie fata de animale, ne vom purta cum trebuie fata de aceste animale omenesti. Dar este o crima impotriva sangelui nostru sa ne ingrijoram cu privire la ei sau sa  le oferim idealuri, dand astfel mai multe batai de cap fiilor si nepotilor nostri. (…) Putem fi indiferenti fata de tot restul. Sper ca SS-ul va adopta aceasta atitudine cu privire la toate popoarele negermanice, in special cu privire la rusi.

Ma refer la evacuarea poporului evreu; exterminarea semintiei evreiesti. Este un lucru pe care multi il rostesc cu usurinta. Orice membru de partid v-ar spune: << Vom lichida rasa evreiasca>>. Este normal, face parte din programul de guvernare al partidului. Ii vom elimina. Mare lucru. Pe urma, 80 de milioane de germani de rasa buna vor veni cu cate un evreu cumsecade. Bineinteles ca toti ceilalti sunt niste porci, dar acesta este un evreu exceptional. Nici unul dintre cei care vorbesc astfel nu a urmarit ce s-a petrecut, nici unul nu s-a confruntat cu situatia. Cei mai multi dintre voi stiu cum arata o sute de cadavre aruncate unul langa altul. A ne confrunta cu situatia si, in acelasi timp, -in afara de slabiciunile omenesti- a ramane indivizi decenti, este ceea ce ne-a intarit pe noi. Aceasta este o pagina glorioasa din istoria noastra, care nu a mai fost scrisa si nu va mai fi scrisa vreodata”

Heinrich Himmler, 4 octombrie 1943

***Rupert Butler, Gestapo, pg 104

Heinrich Himmler a fost conducatorul SS in Germania nazista. Ca fondator si comandant al lagarelor de concentrare naziste si al unitatilor SS operative , a avut raspunderea suprema pentru exterminarea a milioane de oameni nevinovati. In calitate de sef al politiei din Bavaria, si-a creat propriul lagar de concentrare la Dachau, drept model, sub controlul SS.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: