Istoria Astazi

Stiati ca..Napoleon Bonaparte trebuia sa faca parte din echipajul lui La Perouse, echipaj care nu a mai fost gasit nicioadata?

Posted on: septembrie 22, 2012

O alegere care a schimbat cursul istoriei: sublocotenentul  de la Academia Militara, in varsta de 16 ani, pe numele sau Napoleon Bonaparte a avut ghinionul (sau norocul, am spune noi) sa nu fie selectat pentru a face parte din echipajul celor 2 vase conduse de  Jean-Fransois de Galupe, conte de la Perouse. pentru a face inconjurul lumii.

La Busole si L`Astrolabe au pornit de pe tarmul francez in vara anului 1785( 1 august) pentru a face inconjurul lumii. Calatoria de explorare avea sa dureze patru ani, cu o revenire in Franta in anul 1789. Cele doua corabii au fost vazute ultima data pe cand navigau in nord-estul Australiei, iar nici unul din cei 400 de oameni aflati la bordul acestora nu a mai fost gasit vreodata.

S-a dat o adevarata competitie pentru cele 400 de posturi de pe cele doua vase. Desi figura pe lista preliminara, Napoleon Bonaparte nu a mai fost selectat si a ramas in Franta, fapt cu consecinte majore pentru istoria Europei. Ceea ce ar fi trebuit sa se incheie cu intoarcerea lui La Perouse in 1789 se incheie cu caderea Bastiliei si incoronarea lui Napoleon Bonaparte ca imparat si cu o perioada glorioasa pentru poporul francez.

 

 

****

Mari enigme ale trecutului, Reader`s Digest,2004

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: