Istoria Astazi

Numele Caligula era de fapt o porecla din copilarie

Posted on: septembrie 7, 2012

Daca exista printre voi persoane interesate  de dictatori si despoti, cu siguranta Caligula reprezinta un punct de plecare si de interes.

Caligula a fost al treilea imparat roman si al treilea membru al dinastiei iulio-claudiene, domnind din 37 pana in 41. Fiu al imparatului Germanicus, Caligula a fost unul din cei mai iubiti imparati ai Romei, sfarsind insa prin a fi ucis in anul 41 in urma unui complot al pretorienilor. Cunoscut in special pentru sadismul sau, dar si pentru desfraul care i-a caracterizat domnia, Caligula a fost un personaj unic, a carui viata este inca discutata, ecranizata si dezbatuta.

Numele adevarat al imparatului nu a fost Caligula, ci Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus. Copilaria petrecuta alaturi de soldati i-a adus porecla care a ajuns sa il defineasca chiar si in prezent. Caligula, intr-o traducere din latina, inseamna cizma, si reprezenta sandalele soldatilor. Micul Gaius, care si-a petrecut copilaria intre soldati, purta chiar si aceasi imbracaminte, sau mai bine zis, uniforma, tunica rosie, platosa articulata, centura cu inele pentru echipamentul militar, aparatori din piele pentru gambe si sandale cu tinte, astfel ca acestia l-au numit Caligula- Cizmulita.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: